Werkwijze

DTL Alphen aan den Rijn

DTL Amersfoort is een jong en innovatief tandtechnisch laboratorium, dat zich heeft gespecialiseerd in digitalisering van de tandheelkunde.

Levering binnen 24 uur

In samenwerking met DTL Amersfoort kunt u uw patiënten op dezelfde dag (!) of binnen 24 uur een perfect zittende kroon of brug aanbieden.

Opleiding & Training

DTL Amersfoort biedt ook opleiding in CAD/CAM-techniek (Cerec). Ook na de opleiding blijven wij u ondersteunen.

Stap 1:

De behandelaar of tandarts ontvangt de patiënt in de behandelkamer en scant het gebit van de patiënt.

Deze digitale scan wordt geüpload naar het lab. Wij ontvangen vervolgens een digitale orderbon met daarop de precieze opdracht van de tandarts of behandelaar.

Stap 2:

Een van onze techniekcollega’s downloadt vervolgens de scan. Dat gebeurt via een zogeheten CAD-systeem. Nadat het werkstuk is ontworpen in het CAD-systeem, sturen we het naar één van de freesmachines.

Stap 3:

In ons freescentrum frezen of printen wij nog dezelfde dag het werkstuk. Dat gebeurt met hoogwaardige materialen.

Stap 4:

Nadat het werkstuk is gefreest, gaat de technieker het nog individueel afbakken en inkleuren. Dit helemaal naar de wensen of meegestuurde foto’s van de tandarts of behandelaar.

Stap 5:

Nadat de laatste controle is uitgevoerd, verpakken we het werkstuk brengt één van onze koeriers het naar u. Wij sturen het product nog dezelfde dag (en vaak binnen het uur) retour. 

Het grote voordeel van onze methode is dat de patiënt maar 1 zitting nodig heeft en vaak maar 1 keer verdoofd hoeft te worden. Ook is een noodvoorziening niet meer nodig, waardoor de kans op endo’s afneemt met ruim 90%.

Referenties en klanten

Over DTLA

DTL Alphen a/d Rijn is een jong en innovatief tandtechnisch laboratorium, dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in digitalisering van de tandheelkunde. Wij maken hoogwaardige en perfect zittende kronen en bruggen met de modernste CAD/CAM-technieken.U kunt bij ons terecht voor kroon- en brugwerk.

Ook kunt u in ons volledig ingerichte trainingscentrum zelf opgeleid worden, zodat u zelf digitale afdrukken kunt maken met behulp van een intra-orale mondscanner en CAD/CAM techniek.